Detalji preuređenja tržnice, evo što će se i kada događati na Dolcu!

Strogi centar Zagreba od kasnog proljeća ili početka ljeta iduće godine postat će veliko gradilište. Tada će, naime, započeti radovi na obnovi tržnice Dolac, a štandovi se preseliti na Trg bana Josipa Jelačića.

trznica

Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornik Tržnica Zagreb, za Jutarnji list je pojasnio kakvi su planovi koji se tiču stotina direkto uključenih prodavača i ugostitelja, kao i građana.

“Neće ovdje biti nikakve velike rupe jer će se središnji plato obnavljati samo u gornjem dijelu iznad deke koja je na mesno-mliječnom dijelu u donjoj etaži. Ta će etaža raditi i dok se izvode radovi na novim garažama koje će biti ispod mesnica. Nema nikakvog potpunog zatvaranja tržnice, nego će doći do nekoliko kraćih pauza zbog premještanja dijelova tržnice sukladno dinamici izvođenja radova. Evo, ova je ribarnica obnovljena prije nekoliko godina i ona će ostati tu gdje je. Do nje će biti osiguran transport i ljudi će moći ući u nju i kupovati preko skela. A ove kumice sa sirom i vrhnjem bit će premještene na mliječni odjel na prvoj etaži jer one neće moći s hladnjacima biti na Jelačić placu”, rekao je Bakrač.

Zelena tržnica, koja je sada na platou, trebala bi se premjestiti na Trg bana Jelačića, između banova kipa i središnjeg sata, a prodavači bi se trebali preseliti u posebne drvene kućice koje bi se složile u nekoliko redova.

To je i najsveobuhvatniji posao izmještanja u kojem će zakupci tristotinjak sadašnjih klupa na gornjoj (zelenoj) plohi morati smanjiti svoje radne površine. U ulici Pod zidom odvijat će se najintenzivniji građevinski radovi, a pristup građevinskim strojevima trebao bi biti omogućen iz Bakačeve, piše Jutarnji list.