Dario Srna zatražio pomoć, Dinamo poslao autobuse po mlade ukrajinske nogometaše!

Foto: Screenshot / Facebook

GNK Dinamo uključio se u akciju pomoći djeci iz nogometne akademije ukrajinskog Šahtara iz Donjecka.

Na poziv i zamolbu proslavljenoga hrvatskog reprezentativca Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, klub iz Maksimira i Zaklada GNK Dinamo Nema predaje odmah su reagirali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja.

Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba. U ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri člana stožera. Smješteni su u klupskom hotelu „67“ podno južne tribine maksimirskog stadiona. Klub i zaklada osigurali su djeci boravak u hotelu, hranu i ostale potrepštine.

“Ovim putem zahvaljujemo i našem partneru Sport Vision koji je pomogao oko nabave sportske odjeće za sve djevojčice i dječake. Djeca će posjetiti zagrebački ZOO, a u srijedu ujutro krenuti prema Kaštelima u dječji dom Maestral Kaštel Lukšić gdje će biti smješteni do daljnjega”, objavio je GNK Dinamo.

“Suosjećamo s djecom i njihovom patnjom i ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im barem djelomično pomogli u ovoj teškoj situaciji. Još jednom pozivamo na mir i nadamo se da će ovo ratno stanje što prije prestati i da će se djeca sretno i brzo vratiti svojim domovima”, izjavila je predsjednica Uprave GNK Dinamo i upraviteljica Zaklade GNK Dinamo Nema predaje, gospođa Vlatka Peras

I sam Darijo Srna, naš legendarni reprezentativac,u emotivnom je obraćanju izjavio:

“Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod i bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime mog kluba htio bih zahvaliti Dinamu koji je u ovoj teškoj situaciji napravio jako puno za Shakhtar, jako puno za djecu iz naše akademije. Zahvalio bih predsjednici Uprave, Vlatki Peras, i svima koji su bili uključeni u tu humanitarnu akciju. Velika hvala i nikad vam ovo nećemo zaboraviti”, istaknuo je Srna.