Danas na Sljemenu pada zadnja klapa nove igrane serije “Gora”, prikazivanje kreće početkom listopada

Danas na Sljemenu pada zadnja klapa naše nove igrane serije "Gora", prikazivanje kreće početkom listopada
Foto: HRT

Danas na sljemenskim obroncima pada posljednja klapa nove igrane serije “Gora”, koju za HRT proizvodi neovisni proizvođač Antitalent – čije se prikazivanje u prime timeu na HTV-u očekuje početkom listopada.

Iza glumačke i producentske ekipe je 98 dana snimanja: od početka travnja do sredine kolovoza, ekipa “Gore” provela je na setovima u Gorskom kotaru i okolici Zagreba i Samobora, da bi snimanje dovršila na obroncima Zagrebačke gore, u parku prirode Medvednica.

“Gora” je proceduralna dramska serija u 22 nastavka, u čijem je središtu tim gorskih spašavatelja. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost, ali i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista. No osim spašavanja života i sprječavanja većih nesreća, naši heroji bave se i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji se teško odlučuju potražiti pomoć. Serija time otvara društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti i mnogih drugih.

U “Gori”, uz hrabrost i požrtvovnost junaka, u mnogim situacijama od velike je pomoći i humor i smijeh – uz puno prijateljstva, podrške i ljubavi.

U glavnim ulogama su: Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković.

Scenaristi “Gore” su Maja Pek – Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, direktori fotografije su Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, a montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov.

Seriju režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo.

Producent “Gore” je Danijel Pek (Antitalent), a urednica serije Jelena Milošević (HRT).