DAME ZA VOLANOM: Nikolina i Ana, vozačice panoramskih autobusa, ponos Zagreba i ZET-a!

Nikolina Žiljak i Ana Golomeić
Foto: ZET

Nakon što su osvojili drugo mjesto na planeti, svjetski nogometni viceprvaci su u ponedjeljak doputovali u zračnu luku Zagreb, odakle su ZET-ovim panoramskim autobusima stigli do Trg bana Josipa Jelačića gdje ime je organiziran nezaboravan doček.

Predivne slike sa zagrebačkih ulica obišle su cijeli svijet, a euforija vatrenih nogometaša koji su neumorno pjevali i mahali navijačima iz otvorenog autobusa, ostat će zauvijek u našim sjećanjima.

Doček Vatrenih
Foto: ZET

Vatreni su ponos cijele Hrvatske, a Nikolina Žiljak i Ana Golomeić su ponos Zagreba i Zagrebačkog električnog tramvaja. Jer upravo su njih dvije odigrale najvažniju prijevozničku utakmicu i uspješno prevezle naše nogometaše i stručni stožer od Zračne luke do Trga bana Jelačića.

U iznimno teškim uvjetima, ali s osmijehom na licu, njih dvije su se probijale gotovo šest sati kroz mnoštvo razdraganih ljudi, dok su istovremeno nogometaši u euforiji visjeli s autobusa, sjedili na ogradi i pozdravljali se s navijačima.

“Put nije bio lagan i trebalo se koncentrirati. Malo se teže vidjelo jer su gorjele baklje, a ljudi izlijetali pred autobus, ali dobro je, odvozili smo”, kazala je Ana kojoj je, priznaje, jedina briga bila da se nekome nešto ne dogodi.

Nikolina Žiljak i Ana Golomeić
Foto: ZET

Sudeći prema riječima i Nikoline i Ane, jedan od najveselijih putnika u autobusu bio je kapetan Luka Modrić, koji je čak htio i sam malo voziti autobus ali mu Nikolina nije dopustila.

“Dojmovi su predivni. Bilo je ludo i nezaboravno. Velika je to odgovornost i samo sam htjela da svi živi i zdravi stignemo do Trga”, kaže Nikolina.

ZET će “kockaste” panoramske autobuse, kojim su se provozali svjetski viceprvaci, zadržati u prometu do kraja sezone kako bi svi zainteresirani mogli doživjeti Zagreb iz pobjedničke perspektive. Neopisivo!