Foto: Screenshot Youtube

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, pojavio se pred novinarima dan poslije remija s Walesom (1:1) u prvoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj, objavio je HNS.

Vatreni su u posljednjim trenucima ostali bez dva vrlo vrijedna boda.

“Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti. Igrali smo jako dobro i imali potpunu kontrolu, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo pali u nekih petnaestak minuta, vratili se i bili dominantni. Primili smo gol u zadnjoj minuti iz auta, za koji smo znali da je opasnost. Koncentracija nije bila dobra, ali nogomet ti nekad da, a nekad uzme”, istaknuo je Dalić.

“Cilj je izboriti plasman na Euro. Nebitno je kad ćemo osvojiti taj bod koji nam treba, na kraju ili sad. Nismo igrali loše, nemam primjedbi, samo ta dekoncentracija u jednoj minuti koštala nas je primljenog pogotka”.

Livaja je tijekom utakmice nezgodno pao na leđa, a Petković je zbog ozljede već prije otpao.

“Neću zvati nikoga za utakmicu s Turskom. Vidjet ćemo što je s Livajom, pao je na leđa i dobio nezgodan udarac. Imamo Musu i Kramarića na poziciji napadača. Situacija Kramarić – Perišić? Moj dojam je da se trebalo odigrati bolje na toj poziciji, dati novi gol i završiti utakmicu, ne šut lijevom nogom, to nije bilo rezonski. Bitno se dignuti ova dva dana i vratiti u ritam da nas ovo ne poljulja. Malo nas je sve to srušilo, nadam se da neće biti velikih posljedica. Žao mi je zbog publike što smo izgubili dva boda”.

O promjenama u momčadi…

“Napravit ćemo neke promjene kad napravimo analizu utakmice. Trebamo osvježiti ekipu, nadam se da će svi biti spremni za tešku utakmicu na teškom terenu. Ako Kramarić bude igrao napadača protiv Turske, tko će biti na desnom krilu? Imamo Pašalića, Vlašića. Mario je bio standardniji, imamo i Majera na toj poziciji, a Nikola se vratio nakon mjesec i pol dana od ozljede”.

O Turskoj…

“Idemo na pobjedu, kao i uvijek. Bitno je ne izgubiti, da pobjednika uskratimo za dva boda, to je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj i moramo se boriti. U Bursi nas čeka vruć teren, navijači su fantastični, glasni su i blizu terena. Međutim, imali smo i mi jučer takvu atmosferu… Treba osvojiti 16,17 bodova, napravili sjajne stvari, ali od toga se ne živi. Imamo svoj cilj, plasman na Euro, tražimo ga kroz kvalifikacije”.

O Walesu u nastavku natjecanja…

“Njihov je motiv još veći poslije utakmice. To je mlada ekipa koja puno trči i radi, bit će sigurno konkurentni, ali u našoj skupini će gubiti bodovi na manjim utakmicama. Bit će teško, ali mi se moramo ostvariti zacrtan cilj i plasirati se na Euro”.