“Da se nikad ne zaboravi” – osmi konvoj za Srebrenicu

U spomen na žrtve srebreničkog genocida, pod motom “Da se nikad ne zaboravi”, danas je ispred zagrebačkog Islamskog centra put Srebrenice osmu godinu zaredom krenuo konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja.

konvoj_Srebrenica

Već tradicionalno, Konvoj je ispratio i počasni građanin Srebrenice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zaželjevši sretan put mladima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će u Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim Bošnjacima u srpnju 1995.

Konvoj organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kao podsjetnik na potrebu poštivanja ljudskih i manjinskih prava te na neprikosnovenost ljudskog života i dostojanstva. Vijeće u suradnji s obrazovnim institucijama u Gradu djeluje na podizanju svijesti mladih o važnosti tolerancije, uvažavanju drugog i poštivanju ljudskih vrijednosti.

Na prigodnoj svečanosti uoči polaska Konvoja, partneri u projektu – Gradonačelnik i Grad Zagreb – dobili su pljesak i zahvalnice za potporu koja traje punih osam godina, a s ciljem da srebreničke žrtve ne prekrije zaborav, jer kako je rekao muftija dr. Aziz ef. Hasanović, zaborav je ravan genocidu.

Govoreći o Konvoju i svima koji doprinose univerzalnom nastojanju za bolje sutra svih ljudi, ef. Hasanović posebno se zahvalio gradonačelniku Milanu Bandiću “koji je nositelj ovog projekta od njegova početka.”

Foto: Zagreb.hr