Čistoća smanjuje broj odvoza komunalnog otpada za jednu kategoriju korisnika

Hoće li porasti iznosi na računima za odvoz komunalnog otpada?
Ilustracija | Foto: Cistoca.hr

Danas je započeo odvoz miješanoga komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama u deset zagrebačkih gradskih četvrti.

Radi se isključivo o obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji Grad Medveščak, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesvete, stoji u priopćenju Garada Zagreba.

Građani će obavijest o adresama i danima odvoza dobiti putem letka od djelatnika Čistoće.

Učestalost odvoza za preostalih 363.500 kućanstava u Gradu Zagrebu za sada ostaje ista. Plan je do početka sljedećega mjeseca za sve obiteljske kuće u Gradu Zagrebu uvesti odvoz miješanoga komunalnog otpada jednom tjedno. Radi se ukupno o 90.000 kućanstava.

Rezultat je to povećanoga odvajanja otpada uslijed uvođenja novoga modela prikupljanja miješanoga komunalnog otpada.

Name, većim odvajanjem se smanjuje količina miješanoga komunalnog otpada, zbog čega postaje moguće smanjiti učestalost njegovoga odvoza, prije svega za građane koji žive u obiteljskim kućama i imaju spremnike za otpad na vlastitim površinama.

Resursi koji će se osloboditi ovim načinom odvoza miješanoga komunalnog otpada koristit će se za plastiku i papir, čiji odvoz će se postupno povećati po gradskim četvrtima, s jednom u dva tjedna na jednom tjedno.