CineStar Cinemas otvorio najveći i najmoderniji megaplex u jugoistočnoj Europi

Foto: Press

CineStar Cinemas, najveći regionalni kinoprikazivač, otvorio je u petak u Prištini svoj do sada najveći megaplex s 15 dvorana, u najvećem trgovačkom centru u ovom dijelu Europe, Prishtina Mallu.

CineStar Megaplex posljednje generacije, u Prištini je prvi predstavio koncept “Destination cinema”, koji je apsolutni trend u svjetskoj kino branši, a potpuna novost na Kosovu.

S 15 moderno opremljenih kino dvorana različitih dimenzija i vizualnog identiteta, s približno 2000 sjedala, CineStar Megaplex u Prištini je najveće, najmodernije, ali i najljepše kino na Kosovu i šire. Osim tehnološke superiornosti koja uključuje Harkness platna od zida do zida, Barco 4K RGB laserske projektore, Real D Ultimate 3D, JBL zvučnike i Crown audio pojačala, interijer prištinskog CineStara obiluje raznolikošću materijala, boja i stilova, a potpisuju ga naši poznati dizajneri Franić & Šekoranja koji su uređivali i druge nagrađivana CineStar kina, među kojima je i nagrada za najbolje novoizgrađeno kino u Europi 2018 (CineStar Split).

CineStar Megaplex u Prištini je predstavio i ekskluzivne premium kino formate za potpuno drugačiji doživljaj filma, a kako je poznato da CineStar svakim svojim novim projektom diže ljestvicu, prvi put u svoj lanac dovode ekskluzivno jedan od najprestižnijih svjetskih kino formata Screen X.

Screen X je posebna dvorana i kino tehnologija u kojoj je platno prošireno lijevo i desno od centralnog platna što gledatelju omogućuje 270 stupnjeva panoramskog doživljaja filma tzv. prošireno kino. Uz njega je prištinskoj publici predstavljena čitava lepeza formata 4DX, Gold Class, Ultimate by Dolby Atmos, Kids dvorana, Gaming dvorana, eXtreme dvorana, ali i razni drugi sadržaji poput rođendaonica za djecu i Cinema bara.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u regiji s 28 multipleksa, 182 dvorane i približno 28.000 sjedala na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, a ovim megaplexom u Prishtini CineStar ulazi na velika vrata na Kosovo.