Brazilac progutao 117 kapsula sa 1170 grama kokaina, uhićen je u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Foto: PU zagrebačka

U zagrebačkoj zračnoj luci uhićen ne Brazilac koji je, pokušavajući u Hrvatsku unijeti kokain, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge.

“Sumnja se da je na području Savezne Republike Brazil, s ciljem krijumčarenja u Republiku Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain. Potom, 29. listopada 2022. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao je na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke ‘Franjo Tuđman’ u Zagrebu. Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu”, objavila je PU zagrebačka.

Tada, osumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.