“Božić velikih želja” i ove godine na HTV-u – blagdanski serijal na Badnjak, Božić i Štefanje

Foto: Renato Branđolica / HRT

Vrijeme iščekivanja i priprema završava, a svečanost proslave velikog blagdana počinje. Okupimo najmilije i kročimo radosno u Božić s vjerom, u miru, ispunjeni nadom i ljubavlju.

Da, veselimo se mirisu bakalara, opojnim aromama najfinijih kolača, plesu lampica, šarenilu darova i uvijek dragim božićnim pjesmama. No više od toga veselimo se susretu, zagrljaju, dijeljenju, toploj riječi i blagosti, prihvaćanju, zajedništvu. Pravoj čaroliji Badnjaka i Božića.

A baš tom je čarolijom urešen i blagdanski serijal Hrvatske televizije – “Božić velikih želja“. Ovogodišnji se sastoji od tri emisije koje će se emitirati na Badnjak, Božić i Štefanje. Tri različita voditeljska para i sjajni gosti – javnosti znani i neznani, koji će nas svojim pričama razveseliti, nasmijati, ganuti i nadahnuti.

Na Badnjak 24. prosinca u 20:25h na HTV 1 gledatelji će moći uživati u emisiji “Čarolija Badnjaka, čarolija života”.

U vaš blagdanski dom čaroliju Badnjaka donose radijska voditeljica Jelena Ćulibrk Pajić i sportski novinar Marko Šapit. Njima u goste stiže čarobnjak skijanja i jedrenja, otac četvero djece Ivica Kostelić. Pjevačica i strastvena kuharica Sanja Doležal otkriva s kim slavi blagdane i koliko joj vremena treba da upali sve lampice u kući. Njezina ekipa iz Novih fosila vodi nas u neka dobra stara vremena. Svoju bogatu kolekciju orašara na badnjačko druženje donijela je prima balerina Mirna Sporiš koja je punih 20 godina plesala u baletnoj predstavi Orašar. Pjevačke bravure otkriva glumac Nikša Kušelj i nadmeće se u kuharskom umijeću s Markom Šapitom. Matija Cvek nas je začarao izvedbama najpoznatijih božićnih hitova.

Na Božić 25. prosinca u 20:15h na HTV 1 slijedi emisija “Nova nada, novi početak“.

Mudri ljudi kažu da nam trebaju samo tri stvari da budemo istinski sretni u ovom svijetu: da nekoga volimo, da nešto lijepo radimo i da se nečemu nadamo. Što se sve može postići ako ne gubimo vjeru i nadu ispričali su nam glazbenici Danijela Martinović, Tomislav Bralić, Darko Domijan, glumica Csilla Barath Bastaić i dvije djevojke čiji životi nisu imali dobre početke, ali su hrabro zakoračile u život. Nisu odustale, niti posustale i mnoga vrata su se otvrila Kristini Ivanuš, djevojci iz SOS sela i Severini Lajtman, prvoj romkinji koja je postala lice s naslovnice jednog modnog časopisa. Ugostili smo i acapella grupu Voxford, čija je priča započela u studentskoj garsonijeri, a nastavila se kao prava Tik Tok senzacija. Nakon par mjeseci slave već nastupaju s mnogim poznatim domaćim glazbenicima. Toplinu božićne atmosfere doživite s Barbarom Kolar i Duškom Ćurlićem, Antom Gelom i njegovim Xmas bandom.

Treća emisije iz serijala “Božić velikih želja“ na rasporedu je 26.prosinca u 20:15h na HTV1, pod nazivom “Štefanje oko svijeta “.

Kad se Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca spoje odmah nastane nezaboravan tulum. Još kad u goste pozovu čovjeka od planinskih vrhova Stipu Božića, slavljenika kojemu je u isti dan imendan i rođendan, a opet je mlađi od samoga sebe i Stjepana Božića koji osim u boksačkom ringu rado završi u zatvoru, luda zabava može početi. Njihov imenjak chef Stefano Cosattini zasladit će im život blagdanskim ostacima najomiljenijeg talijanskog kolača panetone, a malo šećera u prahu po ovoj muškoj družini posula je glumica Jelena Miholjević. Barbara Maneshwari nas uči koja je razliku između indijske svete i obične hrvatske krave, a njezin suprug Aman Maneshwari objašnjava zašto se prvo oženio za stablo, a potom za nju. Dok strastvena plesačica sambe brazilka Anny Alves savladava hrvatski, njezini plesni učenici Ferlin i Battifiaca rasturaju plesni podij na Štefanju.

Vatrena Franka Batelić snalazi se baš na svim poljima, u glazbi i plesu, i to na svim svjetskim jezicima.