BORBA PROTIV BUKE: Prezentacija rješenja brtvljenja poklopaca uličnih šahtova

Šahtovi - ulice
Foto: Zagreb.hr

U Desprimskoj ulici kod Doma umirovljenika Villa Brezovica, u nazočnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika održana je prezentacija novog rješenja za brtvljenje poklopaca uličnih šahtova čime se smanjuje buka odnosno lupanje poklopaca prilikom prelaska vozila preko šahtova.

“S obzirom da građani mjesecima ukazuju na problem poklopaca na šahtovima, posebno noću kada utihne gradska vreva, tražimo optimalno rješenje koje će zadovoljiti sve zadane karakteristike da ti poklopci vibriraju, a pritom ne stvaraju buku, odnosno lupaju”, rekao je gradonačelnik Bandić nakon prezentacije.

Do nove godine imat ćemo još nekoliko prezentacija, a potom po ocjeni struke napravit ćemo tendere i raspisati natječaj za najbolje rješenje, dodao je gradonačelnik.

“Postupak sanacije poklopaca koji smo danas vidjeli je jednostavan i brz proces, očisti se ležište i sam poklopac, a zatim nanese pasta – dvokomponentna tvrda plastika koja podnosi i najteža opterećenja”, objasnio je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić.