Biraj svoje bitke – jumbo plakatima protiv zlostavljanja životinja

Zagreb je osvanuo jumbo plakatima na kojima najpoznatiji hrvatski borci – Mirko Filipović Cro Cop, Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić šalju snažnu poruku protiv zlostavljanja životinja.

biraj_svoje_bitke
Zagrebačko sklonište azil Dumovec i udruga Prijatelji životinja napravili su uspješnu kampanju sa borcima protiv zlostavljanja životinja naziva “Biraj svoje bitke”.

Sportaši, koji u svojim borbama moraju biti agresivni, u privatnom su životu odgovorni skrbnici životinja koji bilo kakvo loše postupanje prema životinjama smatraju neprihvatljivim. Borci su snimili kampanju te pozirali sa psima spašenima od zlostavljanja koji su privremeno smješteni u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu.

Životinje trpe razne vrste zlostavljanja – od napuštanja i zanemarivanja do nanošenja ozljeda, ranjavanja i usmrćivanja. Opetovanim akcijama, kojima je svrha educirati građane o humanom i odgovornom postupanju prema životinjama, povećava se broj udomljavanja

Mirko Filipović zna čemu služe šake, ali samo u ringu. Čim iziđe iz njega, ubojita šaka tješi i tetoši svoje kućne ljubimce. I baš zato što obožava pse uključio se u kampanju protiv zlostavljanja životinja.

“Naravno da sam se odazvao, a želja je prisutna tu uvijek. Ja obožavam životinje sve, posebno pse, koji su tu van kategorije”, priča Mirko zašto se odazvao pozivu da se pridruži ovoj kampanji.

Psi koji su sudjelovali na snimanju su uživali u pažnji boraca, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao svog idealnog kućnog ljubimca. Grad Zagreb se tako još jednom pokazao kao europski grad koji promiče plemenit i odgovoran odnos prema životinjama.

Organizatori kampanje nadaju se da će snažna poruka protiv zlostavljanja doprijeti do što većeg broja građana, čemu već svjedoče brojni upiti.

Više o kampanji možete doznatio na web stranici www.birajsvojebitke.com.