Bira se najbolji nogometni izbornik 2022. godine, u utrci je i naš Zlatko Dalić

Foto: Screenshot HRT

Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) u siječnju bira najboljeg svjetskog izbornika, u najužem izboru je i naš Zlatko Dalić.

Na popisu kandidata se, daakao, nalazi Argentinac Lionel Scaloni koji zbog titule Svjetskog prvaka, ali i naslova Finalissime (utakmice između europskog i južnoameričkog prvaka) u ovoj godini, pretendira kao glavni favorit za ovu nagradu, pišu Sportske novosti.

Nadalje, svjetski doprvak Didier Deschamps također je u konkurenciji, a tu je i naš izbornik Zlatko Dalić koji je s Vatrenima napravio novi senzacionalan uspjeh osvojivši broncu u Kataru. Trener rođen u Livnu već je jednom bio blizu ove nagrade kad se morao zadovoljiti drugim mjestom 2018. godine kad je najboljim izbornikom proglašen Deschamps.

U utrci je i marokanski izbornik Walid Regragui koji je s reprezentacijom Maroka osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Ovo je prvi put da je jedan afrički trener nominirani u utrci za nagradu koja se od 1996. dodjeljuje izbornicima koji ostvare velika postignućima u svojim nacionalnim timovima.

Jedan povijesni uspjeh već je ostvario, Maroko je postao prva reprezentacija iz Afrike koja je dogurala do polufinala Svjetskog prvenstva.

Pobjednik će biti proglašen u siječnju iduće godine.