BEROŠ NAJAVIO NOVE MJERE: U shopping centre, kafiće i restorane samo s COVID potvrdama!

Vili Beroš

Današnji broj od 6310 novopozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj govori da je situacija s epidemijom alarmantna i da hitno treba pooštriti epidemiološke mjera ne bi li se barem dijelom spriječio kolaps zdravstvenog sustava te smanjio broj umrlih, piše Jutarnji list.

Među testiranima bila je gotovo polovica zaraženih, a povećan je broj hospitaliziranih na 1680 od kojih 219 na respiratoru. To znači da je zauzeto 75 posto bolničkih kreveta i da je zauzeto oko 30 posto respiratora. Umrle su 32 osobe.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je na presici nakon sjednice Vlade da će Nacionalni stožer uvesti nove mjere.

“Imamo daleko manje hospitaliziranih nego na vrhuncu drugog i trećeg vala. Ali broj će zasigurno rasti. Reagirat ćemo kao Vlada i Stožer, usuglašavamo nove mjere i objavit ćemo ih sutra javnosti”, rekao je Beroš.

Navodno bi se do sutra trebale predložiti neke mjere koje bi za dva ili tri tjedna ipak smirile situaciju. “Sve je na stolu, ali odluke još nema”, tvrde nadležni. No, navodno jedino za sad sigurno je da se nastava za djecu ne bi potpuno preselila online, ali bi konačno trebala krenuti ekstenzivnija uporaba covid potvrda.

Moguće je da će biti potrebne za shopping centre, ali i za kafiće i restorane, kao i neke druge zatvorene javne prostore. Kontrolirat će se nošenje maski u zatvorenom. Na stolu je navodno i moguće smanjivanje broja sudionika okupljanja, čak i uz covid potvrdu.