Bandić: Za dva tjedna pojeftinjuju garaže, nakon toga ostale zone i javni prijevoz

parkiranje-2-zonaNajprije će parkiranje pojeftiniti u gradskim garažama, i to u roku od dva tjedna, a poslije toga snizit će se cijene na ucrtanim zonama izvan garaža. Najavio je to gradonačelnik Milan Bandić, a potvrdio je za Večernji list i da će se zona naplate parkiranja proširiti na cijeli grad.

„Bit će osjetno jeftinije, i to na svim razinama. Dnevne, mjesečne i godišnjepovlaštene karte u svim zonama, i u zoni 4 i 5, idu dolje jer mi kanimo cijeli grad pretvoriti u parkirališnu zonu u kojoj će se plaćati po simboličnim cijenama“, kazao je gradonačelnik ne želeći specificirati novi cjenik.

Niže cijene odnose se na svih sedam garaža u gradu, a i cijena sata parkiranja bit će niža. Kako će se kontrolirati sustav naplate u cijelom gradu, gradonačelnik nije želio precizirati.

„Ovako će teret biti raspoređen ravnomjerno, bit će puno povoljnije, a građani puno zadovoljniji. Kako će se to napraviti, znat će se na vrijeme“, kazao je Milan Bandić.

U tijeku su i pregovori gradske uprave i Zagrebačkog holdinga o nižim cijenama javnog prijevoza, a one bi uskoro mogle biti poznate.

„Očekujte rješenje o nižim cijenama javnog prijevoza od uprave Holdinga i direktora ZET-a. Dobili su zadaću i u roku od mjesec dana izaći će s tim prijedlogom“, kazao je gradonačelnik.

Nedavno raspisani javni natječaj za kupnju 23 automobila, koje će koristiti zaposlenici grada, a čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna, gradonačelnik će poništiti ako ne postigne nižu cijenu leasinga.