Bandić pustio u promet obnovljeni nadvožnjak iznad Avenije Marina Držića

Bandić pustio u promet obnovljeni nadvožnjak iznad Avenije Marina Držića
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je danas u promet Slavonsku aveniju – nadvožnjak iznad Avenije Marina Držića, na kojem su završeni radovi izvanrednog održavanja.
 
“Početkom šestog mjeseca započela je sanacija nadvožnjaka, prvo sjeverne strane a nakon toga i južne strane u dužini od 200 metara”, rekao je gradonačelnik, dodavši da ukupna vrijednost radova iznosi oko 6.000.000,00 kuna.
 
“U svrhu produljenja uporabnog vijeka i osiguravanja sigurnosti same konstrukcije, izvršena je kompletna sanacija nadvožnjaka iznad Avenije Marina Držića”, istaknuo je pomoćnik pročelnika za promet i izgradnju ureda Krunoslav Tepeš. 

“U sklopu radova obnovljeni su stupovi, upornjaci i ležajevi, riješen je kompletan sustav oborinske odvodnje, te je uređen prostor ispod  i oko samog nadvožnjaka”, dodao je Tepeš. 
  
Nakon puštanja u promet nadvožnjaka, gradonačelnik je sa suradnicima obišao i Čulinečku cestu, potez od Slavonske avenije do benzinske postaje Petrol, gdje je izgrađen kolektor odvodnje i saniran južni kolnik.
 
“Nakon što je Vodoopskrba i odvodnja završila posao na izgradnji kolektora, saniran je južni kolnik Čulinečke ceste, a u tijeku su radovi i na sjevernom dijelu”, rekao je gradonačelnik Bandić.
 
“Izgradnjom kolektora rasteretit će se sustav javne odvodnje na kolektor Dubrava i Čulinečka”, rekao je direktor VIO Marin Galijot.

Nastavljamo sa radovima od pruge prema Resniku  odnosno I. Resničkom putu, gdje gradimo preljevnu građevinu i s radovima bi trebali biti gotovi do konca godine. U punom profilu ćemo asfaltirati sve prometnice i riješiti oborinsku odvodnju, dodao je Galijot.