U nedjelju u Zagrebu međunarodna biciklistička utrka, neke ulice bit će zatvorene za sav promet

U nedjelju u Zagrebu međunarodba biciklistička utrka, neke ulice bit će zatvorene za sav promet
Ilustracija | Foto: Pixabay

U nedjelju, 1. rujna nekim dijelovima grada Zagreba bit će zastoja u prometu zbog održavanje međunarodnog biciklističkog maratona i biciklističke utrke “Hrvatska – Slovenija 2019”.

Start biciklističkog maratona je u 11 sati, a profesionalne biciklističke utrke u 12 sati ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Trasa biciklističkog maratona i natjecateljske biciklističke utrke je:

Start na platou ispred zgrade HNK- u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske – istočni kolnik Trga I. Mažuranića – Ulica Jurja Žerjavića – Trg Petra Svačića – Kumičićeva ulica – Miramarska – Ul. grada Vukovara – HBZ (kratko zadržavanje ispred zgrade Sveučilišne knjižnice) – Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija – Škorpikova ulica – Aleja Bologne – čvor Jarek – Zaprešić – Šibice – Brdovec – izlaz iz Republike Hrvatske na MGCP Harmica.

Radi osiguranja navedene utrke uspostaviti će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila navedenim ulicama u nedjelju, 1. rujna 2019. u vremenu od 11 do 13 sati, uz napomenu da je očekivano vrijeme zastoja u prometu na pojedinim lokacijama oko desetak minuta i to u ovisnosti o nailasku i prolasku kolone biciklista.

“Molimo za razumijevanje i strpljenje sve građane, odnosne sudionike u prometu koji se u navedeno vrijeme zateknu u zoni zabrane prometa te da poštuju upute policijskih službenika i redara na navedenoj trasi kretanja kolone biciklista radi što bolje protočnosti prometa i kako ne bi došlo do ugrožavanja sudionika navedene utrke, ali i svih sudionika u cestovnom prometu u zonama trase kretanja biciklista”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Komentari