Bandić otvorio dva sajma i najavio veliki projekt rekonstrukcije Zagrebačkog velesajma

Bandić otvorio dva sajma i najavio veliki projekt rekonstrukcije Zagrebačkog velesajma
Foto: Zagreb.hr

Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvorena dva sajma – Nautika i Dani lova i ribolova. Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je pohvalio organizaciju i pozvao sve zainteresirane da ih posjete.

“Sudeći po broju izlagača, ovo je do sada najveći sajam”, rekao je Bandić te dodao kako će sajmovi biti još veći i bogatiji nakon planirane rekonstrukcije Zagrebačkog velesajma.

Podsjetio je da rekonstrukcija uključuje kongresni centar, hotel i halu za sajmove, dok je uz Savu predviđen sportsko-rekreacijski centar. Zagrebački gradonačelnik poželio je nautičarima mirno more, lovcima dobru kob, a ribolovcima mirnu ruku.

“Poslovnu godinu započinjemo iznova dobrim vijestima i iznimno jakim sajamskim terminom predvođenim našom sajamskom perjanicom Nautikom. Za dva sajma angažirano je 9 sajamskih paviljona na 20.000 m2 prostora na kojem će svoju ponudu proizvoda i usluga te novitete predstaviti 404 izlagača iz 26 zemalja. Prema ključnim pokazateljima danas otvaramo najveći sajam Nautike u posljednjih deset godina. U odnosu na posljednje održano izdanje rast izložbene površine na Nautici je 10% dok je rast izloženih plovila 7% s prezentacijom više od 300 plovila na ovogodišnjem izdanju. Bit će predstavljene 4 svjetske premijere plovila i 13 hrvatskih premijera”, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Prisutne su pozdravili i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, te Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Dečak je istaknuo kako sajam Dani lova i ribolova iz godine u godine preuzimaju sve veći značaj u razvoju i ponudi lovačke asocijacije u turističkoj ponudi. Obojica su izrazili zadovoljstvo Danima lova i ribolova i zaželjeli uspjeh izlagačima.

Sever je naglasio da nikada nije bio bolji i kvalitetniji trenutak za ovakvo sajmovanje te zahvalio svima koji su sudjelovali i radili na novom prijedlogu zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 23. veljače, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

U okviru danas otvorenih sajmova, u hotelu Westin će se 22. i 23. veljače održati Festival maslina, koji peti put zaredom okuplja brojne maslinare iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore.