Bandić otkrio spomen-ploču u znak sjećanja na prvog predsjednika NK Hrvatski dragovoljac

Bandić otkrio spomen-ploču u znak sjećanja na prvog predsjednika NK Hrvatski dragovoljac
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je otkrio je spomen ploču u znak sjećanja na Stjepana Spajića, osnivača i prvog predsjednika NK Hrvatski dragovoljac.

Spomen ploča postavljena je na stadionu NK Hrvatski Dragovoljac, a ceremoniji otkrivanja nazočila je obitelji Spajić te članovi Udruge veterana I gardijske brigade Tigrovi, Hrvatskog generalskog zbora i izaslanstvo NK Hrvatski dragovoljac.

Istaknuvši kako nikada nije sreo toliko iskrenog i spontanog čovjeka kao što je to bio Stjepan Spajić, gradonačelnik Bandić poručio je vodstvu kluba da nikada ne dovedu u pitanje sveto ime Hrvatskog dragovoljca koji je simbol domoljublja, hrvatskog identiteta i hrvatske domovine, a obitelji neka im služi na čast što su imali takvog oca i velikog hrvatskog istinskog domoljublja.

“Ovu spomen ploču postavili smo u čast svim hrvatskim dragovoljcima Domovinskog rata da nas postjeti na njih te prvog predsjednika Stjepana Spajića koji je do zadnjeg trenutka vodio časno ovaj klub”, istaknuo je predsjednik Kluba Marinko Perić.