BANDIĆ NA ČELU KOLONE: 19. Zagrebačkom žbicom završen Europski tjedan mobilnosti

BANDIĆ NA ČELU KOLONE: 19. Zagrebačkom žbicom završen Europski tjedan mobilnosti
Foto: Zagreb.hr

Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti i ove je godine obilježen biciklističkom vožnjom – Zagrebačkom žbicom.

Vožnja biciklima središtem grada startala je sa Zrinjevca, a kao i obično predvodio ju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Zagreb je do sada napravio 277 kilometara biciklističkih staza i 1500 parkirališnih mjesta za bicikle, a procjena je da bicikle koristi oko 22 000 sugrađana. Trebamo osvijestiti ljude da što više voze bicikl, a ovakve akcije su najbolji mogući način za to”, rekao je gradonačelnik.

Cilj vožnje, na trasi dugoj 7 kilometara: Zrinjevac, Zeleni val, Hebrangova, Klaićeva, Republike Austrije, Deželićeva, Masarykova, Teslina, Preradovićeva, Trg P. Svačića, Trg kralja Tomislava, Hatzova, Trg žrtava fašizma, Bauerova, Vlaška, Langov trg, Palmotićeva, Boškovićeva, Zrinjevac, promicanje je tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu.

Zagrebačku žbicu organiziraju Grad Zagreb – Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša uz podršku Udruge Moj bicikl, Biciklističkog kluba Opušteno i Biciklističkog kluba Ciklus, a Mala biciklijada, koja je održana jutros prije Žbice, se održava u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.