Bandić ili Švaljek? Evo što je pokazalo istraživanje, koga Zagrepčani podržavaju!

Istraživanja Dnevnika Nove TV, provedeno u posljednja dva dana, dakle nakon što je Milan Bandić nedonajavio politički angažman i moguće izbore u Zagrebu, pokazuje da suspendirani gradonačelnik rapidno gubi potporu građana.

svaljek_bandic

Čak 65 posto ispitanih smatra da se u Zagrebu ništa nije promijenilo otkada Milan Bandić više nije gradonačelnik. Što se tiče prilika u gradu, 20 posto ispitanika smatra da je su one bolje nego dok je Bandić obavljao svoju funkciju, a 12 posto ih misli da se pogoršalo.

Zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, koja trenutačno vodi grad, u očima 43 posto Zagrepčana bila bi bolja na mjestu gradonačelnice od Bandića. Njemu potporu daje 35 posto, a neopredijeljenih ili onih koji bi glasovali za nekog trećeg je 22 posto.

U kojoj mjeri su Zagrepčani okrenuli leđa donedavno prilično omiljenog gradonačelniku još bolje pokatzuju ovi podaci: Čak 46 posto ispitanika je mišljenja da je Bandić nakon privođenja i pokretanja istraga te podizanja optužnice za kriminal odmah trebao dati ostavku. 40 posto ih misli da ostavku treba dati, ali tek ako bude osuđen, a svega 10 posto smatra da ostavku ne bi trebao davati, objavio je Dnevnik.hr.