Bacači sjenki po treći put organiziraju edukativne radionice o filmu

Bacači sjenki po treću godinu za redom organiziraju edukativne radionice o filmu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra te Grada Zagreba!

film_aparatura

Ove godine nakon Pakraca, Opatije, Splita te redovne nastave u osnovnim školama u Zagrebu 15.06.2014 u 19 h u kinu Tuškanac otvaraju svoju ljetnu školu Frooom premijerom experimentalnog animiranog filma “Execution of Elephant Topsy Conceived as a Coloring Book for Children” Dalibora Barića, inspiriranog radijskom igrom (njezinim tonskim zapisom) Pavlice Bajsić i Lane Deban “Trag u čađi”.

Podsjećamo: prijave za ljetne filmske radionice još uvijek traju, a prijave do 10. 6. donose poseban popust! Cijena radionica za sudionike/ice koji se prijavljuju do 10.06.2014 iznosi 650 kuna, a nakon tog termina 750 kuna.

Četiri jedno-tjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 16.6. do 11. 7. 2014., u zagrebačkom kinu Tuškanac te Centru za likovni odgoj grada Zagreba, radnim danom od 9 do 15 sati.

Za naše najmlađe Frooom 2014. radionice su zabavan i edukativan početak ljeta u kojem mogu naučiti sve tajne nastajanja filmske umjetnosti! Za edukaciju i igru zaduženi su Petra Težak i Nada Kovačević (glumice i dramska edukatorice), Mihael Giba i Marko Tadić (multimedijalni umjetnici), Miro Manojlović (montažer, glazbeni i multimedijalni umjetnik), Mirko Bogosavac i Igor Longo (psiholozi), Mila Pavičević (dramaturginja i scenaristica), Mare Šuljak (multimedijalna umjetnica, dizajnerica i slikarica), Boris Bakal (filmski redatelj i glumac) i drugi.

Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Za one koji se osjećaju posebno kreativno, Frooom 2014. organizira i natječaj za najbolji kratak video!

Napravi kratak video (do 3minute) kojim objašnjavaš zašto voliš film, stavi ga na našu Facebook stranicu (Frooom2013) ili ga pošalji na [email protected] i sudjeluj na radionici ovog ljeta u Zagrebu – besplatno!

Bacači sjenki su neprofitna međunarodna umjetnička i produkcijska platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, posebice u području njihove primjene u urbanim prostorima.

Bacači sjenki kontinuirano pokreću multikulturalni dijalog i aktivnu razmjenu između hrvatskih i inozemnih umjetnika i profesionalaca u umjetnosti, propitujući postojeće koncepte individualnog i kolektivnog identiteta, a njihove predstave istražuju mogućnosti prostora.