ARTIST NA BERDI: Marko Lazanin novim singlom spaja tradiciju s modernom zvukom [VIDEO]

Marko Lazanin
Foto: Croatia Records

Na poznati valpovački ples “Todora” Marko Lazanin je i ovoga puta briljirao svojom obradom i virtuoznom svirkom.

Ovaj mladi artist na berdi je uz pomoć Luke Senčića na basprimu, Josipa Brčića na bubnjevima, Zlatka Livaje na violini i svojim “ML timom” uspio dobiti suvremenu snimku tradicionalne skladbe na način koji do sada nismo čuli.

Marko Lazanin – Nit ‘ oro Nit ‘ todora guro:

Spot za “Nit’ oro Nit’ todora guro” je snimljen u industrijskom kompleksu B.p.d. D.O.O. iz Vukovara. Za režiju, snimanje i montažu spota pobrinula se ekipa iz Pani Photography Studia.

Marko Lazanin je i videospotom uspio povezati tradiciju s modernim vremenima. Svojom osebujnom šminkom, garderobom i sviračkim gardom nikada se ne bi moglo reći da se radi o tradicionalnoj glazbi. Njegova berda ofarbana u bijelu boju odlično se uklopila uz željezničku prugu kao i ostala industrijska postrojenja i okruženja koja se do sada nije moglo povezati s tamburom.

Marko je u manje od dvije godine snimio čak devet spotova za poznate narodne skladbe. Na taj način izgradio je prepoznatljiv i zaista samo njemu svojstven glazbeni stil. Za 2024. godinu, Marko Lazanin najavljuje izlazak studijskog albuma s najmanje deset skladbi koje je do sada obradio.