ARHEOLOŠKI MUZEJ: Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe ansambla Marco Polo

Ansambla Marco Polo
Foto: Press

U sklopu cjelogodišnjeg programa “Hrvatska u vrijeme kneza Branimira – Branimirova godina” u susret Svjetskom danu glazbe Arheološki muzej u Zagrebu daruje svojim posjetiteljima Koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe u izvedbi ansambla Marco Polo u srijedu, 20. lipnja 2018. godine s početkom u 20 sati.

Ansambl za ranu glazbu Marco Polo nastao je 2008. godine, a specijaliziran je za ranu, pretežno renesansnu vokalnu i vokalno instrumentalnu glazbu. U deset godina postojanja, Ansambl je održao niz uspješnih koncerata u Hrvatskoj i Irskoj.

Ansambl izvodi uz europske majstore i skladbe hrvatskih skladatelja i nastupa u povijesnim kostimima. Okosnicu Ansambla čine profesionalni glazbenici i školovani pjevači Barbara Suhodolčan, sopran, Martina Ožanić, sopran, Elena Roce, sopran, alt, Mia Pleša, alt, Sonja Gospodnetić, alt, Heda Gospodnetić, tenor, Stipe Sliško, tenor, Goran Grčić, tenor, Boris Klarić, bas, Davor Kelić, bas, Igor Mladinić, bas, udaraljke, Ema Stein, lutnja, Damir Dragičević, digeridoo, udaraljke, Klara Milić, bongosi, Hana Tabaković, udaraljke i dirigent je Ante Milić.

Ante Milić rođen je 1969. godine u Parizu. Diplomirao je i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić.

Tijekom školovanja osvojio je nekoliko nagrada na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i Italiji. Nastupao je u desetak europskih zemalja te kao solist uz pratnju većine hrvatskih orkestara (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Zagrebački solisti, Hrvatski komorni orkestar Dubrovački simfonijski orkestar, Puhački orkestar HV i dr.). Od 1998. godine je docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.