‘EKO PIKNIK’ NA BUNDEKU: Edukativne radionice popraćene zabavom i finim zalogajem

Eko piknik - Bundek
Foto: Zagreb.hr

U okviru informativno – edukativne kampanje Stavi pravu stvar na pravo mjesto, na Bundek je održava manifestacija Eko piknik.

Njome Grad Zagreb nastoji kod građana, od najmlađih do najstarijih, probuditi svijest o važnosti održivog gospodarenja otpadom, potrebi razvrstavanja otpada, problematici zbrinjavanja otpada, te potrebi zaštiti okoliša.

Eko piknik - Bundek - Torta
Foto: Zagreb.hr

Manifestaciji se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa zamjenicama Jelenom Pavičić Vukićević, Oliverom Majić i suradnicima.

“Prvi u Hrvatskoj sanirali smo deponij po najmodernijoj svjetskoj tehnologiji na Jakuševcu, prvi smo napravili mehanički i biološki pročistač voda u ovom dijelu Europe i prvi ćemo kroz Plan za gospodarenjem otpada, zajedno sa našim sugrađanima, napraviti treću sastavnicu Strategije gospodarenjem otpada – Centar za gospodarenjem otpada na resničkom rukavcu, rekao je gradonačelnik Bandić. Danas je ovdje na Bundeku izloženo 40 novih kamiona od ukupno 300 kamiona i specijalnih vozila koje imamo u Čistoći u koje je uloženo ukupno milijardu i pol eura. Zagrepčani su gospodari svoje sudbine, stoga ih pozivam da probude kod sebe ekološku svijest i da saniramo otpad na adekvatan način”, rekao je u prigodnoj izjavi gradonačelnik Milan Bandić.

Uz bogatu gastro ponudu iz svih krajeva Hrvatske, za građane su organizirane i predstave, sportske i razne edukativne radionice, modno-izložbeni kutak, savjetovališta i koncerti.

Eko piknik - Bundek - Čistoća
Foto: Zagreb.hr