Antifašisti u šoku i nevjerici, Ministarstvo kulture ne da Vjesnik.hr!

Ministarstvo kulture opovrgnulo je za tportal navode da je u dogovoru sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA) odlučilo da će domenu vjesnik.hr pokloniti ovoj udruzi.

vjesnik-hr

U članku objavljenom na portalu tjednika Novosti, koji je u srijedu protutnjao društvenim mrežama i potom nestao, pisalo je da će portal biti “vrlo koristan jer će biti svojevrstan prozor koji će antifašisti otvoriti prema hrvatskom društvu i progovoriti o antifašizmu!.

Tim tragom Tportal je uputio pitanje Ministarstvu kulture.

“Kabinet Ministarstva kulture nema saznanja o postojanju dogovora sa Savezom antifašističkih boraca o tome da se portal ugašenog dnevnog lista Vjesnik na adresi vjesnik.hr dodijeli SABA-i. Ministarstvo kulture o tom pitanju nije raspravljalo ni donijelo takvu odluku, niti odluku priprema donijeti”, stoji u nepotpisanom odgovoru koji je tportalu proslijedila Lidija Zozoli iz Odjela za medije / Službe za javnu komunikaciju Uprave za međunarodne kulturne odnose, europske poslove i javnu komunikaciju Ministarstva kulture.

Izvor Tportala iz SABA-e, koji je želio ostati anoniman, potvrdio je međutim da se dodjela domene vjesnik.hr antifašistima uistinu pripremala dulje vrijeme i da su tim povodom u Ministarstvu kulture održani i određeni razgovori o djelovanju budućeg portala.

Na pitanje kako onda tumači demanti Ministarstva kulture, odgovora nema – tek šok i nevjerica.