Pokrenut je postupak ishođenja dozvola za gradnju nove škole u Gornjoj Kustošiji

Bandić u obilasku Gradske četvrti Črnomerec | Foto: Zagreb.hr

U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, Mjesnih odbora i Vijeća Gradske četvrti, obišao je GČ Črnomerec.

U Mjesnom odboru Sveti Duh uređeno je sportsko i dječje igralište, dok je izgradnja novog igrališta planirana za iduću godinu u MO Medvedgrad kod Pongračevog dvorca. Također, u MO Ban Keglević su završeni radovi na novom dječjem igralištu u Međimurskoj ulici.

“U dogovoru s Gradom krećemo u rekonstrukciju i obnovu ovih igrališta, a kada se odobri financiranje iz fondova EU tijekom iduća dva mjeseca, pokrenut će se radovi na kolektoru sliva Veliki potok. To će omogućiti spajanje na kanalizacijsku mrežu svih ulica u Mikulićima, na Fraterščici, Bijeniku i Lukšićima, a pritom ćemo napraviti i šetnicu uz Veliki potok”, rekao je predsjednik VGČ Črnomerec Josip Jelić.

U Mjesnom odboru Kustošija pokrenut je postupak ishođenja potrebnih dozvola za gradnju nove osnovne škole u Gornjoj Kustošiji.

Kako je objasnila zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković, idejni projekt je prvotno bio planiran kao rekonstrukcija i dogradnja postojećeg područnog objekta u Gornjoj Kustošiji, ali izmjenom GUP-a se otvorila mogućnost za izgradnju nove škole na 1930 m2.

“U planu je objekt na dva kata s podrumom, suterenom i prizemljem te jednom manjom dvoranom za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Škola će zadovoljiti potrebe oko 400 učenika u 16 razrednih odjela. Gradnjom ove škole će se rasteretiti matična škola, a obje škole radit će u jednoj smjeni”, rekla je zamjenica pročelnika.