American Express odlazi iz Hrvatske, ali ipak ima načina da i dalje koristite tu karticu

American Express
Foto: Pixabay

Korisnici American Expressa u Hrvatskoj svoje kartice mogu koristiti do kraja ove godine, a nakon toga te kartice, što se Hrvatske tiče, odlaze u povijest.

PBZ Card korisnicima već šalje nove Visa kartice koje će zamijeniti American Express. No, što ako netko želi i dalje koristiti American Express?

Postoji mogućnost da mu se ta želja i ostvari, ali postupak je nešto složeniji.

“PBZ Card bio je izdavatelj kartica American Express u Hrvatskoj, koje se mogu koristiti do kraja ove godine. U skladu s odlukom kompanije American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u zemljama EU-a, PBZ Card više ne izdaje kartice American Express niti je u mogućnosti svojim korisnicima osigurati karticu American Express drugog izdavatelja izvan RH”, objašnjavaju iz PBZ-a za tportal.

“Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti izravno od kompanije American Express u zemlji u kojoj American Express izdaje kartice osobama iz drugih zemalja. U tom slučaju korisnik podliježe pravilima zemlje u kojoj se izdaje kartica i ulazi u novi ugovorni odnos s tim izdavateljem i, naravno, mora zadovoljiti uvjete tog izdavatelja te navedeno nije u nadležnosti PBZ Carda”, napominju iz PBZ Carda.