AKO VOLITE SQUASH: Tenis centar Maksimir nudi najam igrališta i opreme

squash - skvoš
Foto: sportskiobjekti.hr

Ako ste u potrazi za aktivnošću kojom bi svoje tijelo uoči ljeta doveli u dobru formu i pri tome se još i lijepo zabavili, možda bi mogli razmisliti o squashu!

Squash ne spada u skupe sportove, jer osnovna oprema (reket i loptice za squash, tenisice za indoor sport i sportska odjeća) i nije skupa, a može se igrati u bilo koje doba dana.

Zbog svoje brzine i dinamičnosti squash je idealan da se u vrlo kratkom periodu dovedete u formu, što je sjajna prilika upravo za sve one koji se tijekom ljeta žele pokazati na plaži u najboljem svijetlu.
U 30 minuta igre može se sagorjeti i do 500 kalorija, što je izuzetno mnogo u odnosu na druge aerobne dvoranske (indoor) sportove, a podjednako ga igraju i žene i muškarci jer u igri ne pobjeđuje tjelesno snažniji igrač već onaj koji brže razmišlja.

Zato nije čudno što je sve više igrača svih uzrasta koji se bave ovim sportom.

Gdje možete igrati squash? Jedna od mogućnosti je Tenis centar Maksimir, smješten na Ravnicama, pored 26 teniskih terena (20 zemljanih i dva betonska te četiri zatvorena terena s match play podlogom) koji nudi i mogućnost najma squash igrališta.

U terminu od 07:00 do 16:00 sati cijena je 30 kuna po sadu, dok je za popularnije termine, one od 16:00 do 23:00 sati, potrebno je izdvojiti 50 kuna za najam igrališta. U TC Maksimir postoji i mogućnost najma reketa za 15 kuna po satu i loptice za 5 kuna po satu.

Igralište je konstruirano po pravilima Svjetske squash organizacije (WSF): visina stropa najmanje: 5.640 mm, dužina dvorane 9.750 mm, a širina 6.400 mm.