Je li to moguće? Pijani muž udario ženu, ona mu vratila, sutkinja ih osudila na jednaku kaznu!

Ilustracija | Foto: Freepik

Sutkinja je izrekla jednaku kaznu muži (30) i ženi (25) koji su se posvađali i potukli u stanu nakon što je suprug navečer došao pijan s djetetom.

Sutkinja ih je oboje proglasila krivima i osudila na istu kaznu, s tim da suprug na koncu mora platiti i manje jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u prosincu oko 21 sat u Vinkovcima, piše Danica.hr.

Sutkinja je naglasila kako su “počinili jedno prema drugome psihičko nasilje koje je kod istih izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost, te su jedno prema drugome primijenili i fizičku silu uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda”.

“Muž je rekao supruzi da je glupa, kučka i kurvetina, te da bi ju najrađe udario, te joj je ponovno nakon sat vremena rekao da je glupačetina, glupa ko ku*ac, te joj je više puta psovao majku, a na što je ona njemu rekla da je pi*ka, da se ponaša kao dijete i da je alkoholičar te mu je više puta opsovala majku. Nakon toga, muž joj je zadao udarac otvorenim dlanom ruke u predjelu glave, a potom je žena također zadala mužu udarac otvorenim dlanom ruke u predjelu glave, nakon čega su si razmijenili više udaraca rukama po glavi i tijelu”, ističe se u presudi.

Žena je nakon sukoba odmah zvala policiju kojima je ispričala da se sve dogodilo nakon što se suprug vidno pijan s djetetom vratio od svojih roditelja. Prigovorila mu je jer često dolazi pijan, a on ju je počeo vrijeđati. Te večeri je imao 1,46 promila alkohola, potvrdila je policija.

“Nakon svađe, on me u jednom trenutku udara rukom u glavu dok sam mu bila okrenuta leđima, pa sam se okrenula prema njemu i udarila ga. Nakon toga smo se potukli, pa sam potom otišla u dnevni boravak i pozvala policiju”, ispričala je žena.

Muž je priznao da su se te večeri posvađali u kuhinji, ali “niti u jednom trenutku nije bilo fizičkog sukoba između mene i supruge”.

“Iz obrazaca rizičnih faktora za ponavljanje nasilničkog ponašanja na ime žene i muža, utvrđeno je da se muž nasilnički ponašao pod utjecajem alkohola te da inače prekomjerno konzumira alkohol, dok kod žene nisu utvrđeni rizični faktori za ponavljanje nasilničkog ponašanja”, zaključuje sutkinja.

Sutkinja ih je oboje osudila na kaznu od 260 eura te 30 eura prekršajnih troškova. Žena, dakle, mora platiti ukupno 290 eura, a muž 250 eura jer mu se dan provedenu pritvoru računa kao 40 eura. Presuda je nepravomoćna.