8. FANTASTIC ZAGREB: Za početak tjedna ‘Invazija tjelokradica’ i ‘Ederlezi Rising’

Ederlezi Rising - Fantastic Zagreb Film Festival
Foto: Press

Usprkos ćudljivom vremenu 8. Fantastic Zagreba na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac započeo je ovog vikenda u odličnoj atmosferi. A tjedan koji je pred nama donosi mnoštvo uzbudljivih fimova, izvrsnih premijera i vječnih kultnih klasika.

Tjedan započinje u ponedjeljak u kinu Tuškanac od 19 sati uz napetu SF dramu Crna kocka, a od 21:45 na Ljetnoj pozornici Tuškanac možete pogledati kultni klasik Invazija tjelokradica (Invasion of the Body Snatchers) – briljantni SF triler u režiji Philipa Kaufmana o prikrivenoj invaziji vanzemaljaca.

U utorak nas očekuje prava poslastica iz Južne Koreje od 19 sati u kinu Tuškanac, Beskrajan dan (Ha-Roo) . drama misterioznog predznaka, koja se vrti oko oca koji je počinio neetično djelo kako bi pokušao spasiti život svoje kćeri. 

Od premijernih naslova svakako treba izdvojiti Ederlezi Rising, na programu u 21:45 u utorak na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Atraktivna srpska SF drama Lazara Bodrože s američkom ex-porno divom, a današnjom poznatom blogericom Stoyom, koji će zajedno pozdraviti publiku prije projekcije u utorak. Jessica Stoyadinovich, američka glumica, model i blogerica srpskog podrijetla, karijeru je započela 2006. godine u filmskoj industriji za odrasle da bi nakon toga pokrenula vlastitu produkcijsku kompaniju kao i multimedijalni magazin koji se bavi fenomenom ljudske seksualnosti.

Svoje tekstove objavljuje u nekim od najvećih svjetskih tiskovnih medija (New York Times, VICE, Playboy, The Guardian itd). Ederlezi Rising njezina je prva mainstream filmska uloga, a nakon toga debitirala je i na kazališnim daskama u predstavi “Harakiri Kane” koju je režirao Dean Haspiel. Stoya živi i radi u New Yorku.

Uz filmski program ove godine organizatori su pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost od 24. lipnja do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič!

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) tijekom cijelog dana, na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac i kina Tuškanac prije početka projekcije. Cijene ulaznica: Pojedinačna projekcija: 29 kuna / Festivalska akreditacija: 150 kuna / Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna.

Komentari