8. ČIGRA LIMAČ KUP: Natjecanje koje će u Domu sportova okupiti 750 djece

Čigra Limač kup
Foto: Taekwondo klub Čigra

Taekwondo klub Čigra poziva sve ljubitelje borilačkih vještina na osmo izdanje najvećeg regionalnog natjecanja u taekwondou za djecu Čigra limač Kup.

Natjecanje će se održati u nedjelju, 26. ožujka, u Domu sportova. Ove će se godine natjecati 750 djece, a svako od njih, bez obzir na plasman, dobit će medalju.

Bit će tu šaroliko društvo od vrtićke do srednjoškolske dobi, od onih koji se uče prvim koracima u taekwondou do sportaša koji već postižu rezultate.

“Cilj nam je promicanje nenasilja, kao i usmjeravanje djece prema sportu i sportskim druženjima od najranije dobi. Čast nam je što će drugu godinu zaredom na turniru sudjelovati i djeca sa sindromom Down, koja elemente taekwondoa uče u sklopu našeg programa Čigrin let. 20-tak djece s posebnim potrebama pokazat će kako dječji osmjeh ruši sve predrasude i kako u sportu ima mjesta za sve. Dokaz tome je i naš Dinko Durić, koji je svoj sportski put počeo lani u Čigrinom letu kao 8-godišnjak, da bi nedavno postao prvak Hrvatske u disciplini para poomsae!”, ističu organizatori ovog natjecanje.

Čigra Limač kup
Taekwondo klub Čigra

Nakon svečanog otvorenja turnira, bit će predstavljen program za djecu nezaposlenih ili samohranih roditelja koja će besplatno trenirati taekwondo. Novi je to projekt taekwondo kluba Čigra koji nosi naziv Čigra u zajednici.

Također, bit će održan i 5. Čigra Open, kriterijski turnir Hrvatskog taekwondo saveza za Nacionalnu rang listu kadeta.

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a svoj dolazak potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života poput Ćire Blaževića, Mladena Brestovca, Filipa Grgića. Proslavljeni borci i treneri družit će se s djecom i ukazati im na važnost bavljenja sportom.

Natjecanja u Domu sportova počinju u 9.30 sati, a svečano otvorenje je u 12 sati.