24-GODIŠNJAK UDARIO U KAMION: Policija objavila detalje teške prometne nesreće na A3

Ilustracija: Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je detalje jučerašnje teške prometne nesreće na autocesti A3.

“U petak, 31. svibnja oko 15 sati, na sjevernoj kolničkoj traki autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvora Okučani i Novska, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok je jedna osoba teže ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljajući automobilom novogradiških oznaka u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka koji se kretao ispred njega u istome smjeru”, objavile je PU sisačko-moslavačka.

Na mjestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je dijete teže ozlijeđeno.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke.

U vremenu od 15.20 do 17.30 sati za sav promet bila je zatvorena sjeverna kolnička traka na dionici od čvora Okučani do čvora Novska, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

U svezi ove prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.