100 % ZAGORSKO: Popularna prodajno-izložbena manifestacija otvara se po deveti put

100 % ZAGORSKO: Popularna prodajno-izložbena manifestacija otvara se po deveti put
Foto: Zagreb.hr

U petak, u 13,00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se prodajno-izložbena manifestacija 100 % zagorsko.

Dvodnevnu manifestaciju po deveti put organizira Krapinsko-zagorska županija s ciljem promoviranja Zagorja kao poželjne turističke destinacije s bogatom kulturnom baštinom i gastronomskom ponudom.

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 111 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Uz sve navedeno, tijekom dva dana na središnjem zagrebačkom trgu bit će organiziran i cjelodnevni kulturno-zabavni program s dva večernja koncerta, predstavljanjem turističke ponude Zagorja – Bajke na dlanu te animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje.

Trajanje manifestacije 100 % zagorsko u Zagrebu: u petak (21. rujna) od 08,00 do 22,00 sata, a u subotu (22. rujna) od 08,00 do 20,00 sati.

Čast da svečano otvori manifestaciju 100 % zagorsko pripala je gradonačelniku Milanu Bandiću.

Komentari