Vladimir Putin uručio Milanu Bandiću visoko rusko odlikovanje

Vladimir Putin uručio Milanu Bandiću visoko rusko odlikovanje
Foto: Facebook

Na prigodnu svečanost u Kremlju, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću odlikovanje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima.

Red prijateljstva je visoko odlikovanje koje se dodjeljuje na temelju Ukaza predsjednika Ruske Federacije, a osim Milana Bandića dobila su ga još su četiri strana državljana.

“Prijateljstvo između Moskve i Zagreba datira od veljače 2001. Uskoro ćemo obilježiti 20 godina s Danima Moskve u Zagrebu i Danima Zagreba u Moskvi. Boljeg predvečerja od te nagrade Družbe ili prijateljstva nije moglo biti. Kažu da državnici donose odluke i rade za generacije, a političari za mandat. A budući da sam ja čovjek koji ima puno mandata, katkad mogu i ja donijeti neku državničku odluku. Treba rušiti stereotipe, pomicati granice i razvijati prijateljstvo i suradnju između dva prijateljska grada i naroda, Moskve i Zagreba, Rusa i Hrvata, i ne biti inferiroran s obzirom na naše katoličko podrijetlo. Mislim da mi možemo surađivati isto s Rusima kao što surađuju naši prijatelji preko Dunava, Srbi”, izjavio je Bandić u ekskluzivnom razgovoru za HTV.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here