MISTERIOZNA SMRT: Ruski glazbenik koji je kritizirao Putina propao kroz led na rijeci i poginuo

Osnivač pop grupe čija je pjesma postala himna tijekom antiratnih prosvjeda u Rusiji poginuo je u 34. godini u nedjelju, objavio je Index, prenoseći pisanje Newsweeka.

Glazbenik

Foto: Instagram
, čije je pravo ime bilo Dmitrij Svirgunov, utemeljio je popularnu elektroničku grupu Cream Soda koja je u pjesmi Aqua Disco kritizirala navodnu vilu ruskog predsjednika Vladimira Putina vrijednu 1.3 milijarde dolara.

Navedena pjesma se često pjevala na prosvjedima prije i u ranim danima ruske vojne invazije na Ukrajinu, a prosvjedi su brzo postali poznati kao Aqua Disco Party. Svirgunov je propao kroz led dok je prelazio rijeku Volgu u Jaroslavskoj oblasti, piše Meduza.

U trenutku nesreće se nalazio u društvu brata i još dvojice prijatelja. Cream Soda je u ponedjeljak na Instagramu potvrdila da je Svirgunov preminuo.

“Sinoć se dogodila tragedija. Naš Dima Nova je u društvu prijatelja šetao uz Volgu i pao kroz led. Ministarstvo za izvanredna stanja još uvijek traži njegovog brata Romu i prijatelja Gošu Kiseleva. Aristarh, naš prijatelj koji je također pao kroz led, pronađen je, ali mu nije bilo spasa. Čim budemo imali informacije iz ministarstva za izvanredne situacije, obavijestit ćemo vas”, napisali su iz grupe.