TRATINČICA ZA TITA: Bandić otvorio obnovljenu fontanu koja je svojedobno podignuta Titu u čast

Tratinčica za Tita - Fontana tratinčica
Foto: Zagreb.hr

Jutros je u Ulici grada Vukovara otvoren obnovljeni park s  brončanom fontanom Trantičica koju je izradio kipar Marijan Kocković u čast Josipa Broza Tita, doživotnog predsjednika nekadašnje SFRJ.

“Na inicijativu MO i VGČ Trnje,  nakon 35 godina prema povijesnim izvorima, Gradski ured za prostorno uređenje i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode su obnovili park te fontanu Trantinčicu koja se u njemu nalazi, rekao je tom prilikom gradonačelnik Bandić, koji je i otvorio obnovljeni park.

Dragana Jaramaz, voditeljica projekta je naglasila da je fontana u cijelosti obnovljena i konzervirana,  da je sačuvana brončana patina i da je izrađena nova prskalica, a sve u skladu s izvornim izgledom fontane. 

“Cijelom površinom dominiraju uređene staze od prirodnoga lomljenog kamena, a postavljene su klupe i košarice za smeće. Hortikultura je također u cijelosti revitalizirana, obnovljeni su travnjaci, zasađeno je grmlje i drveća te cvjetnjaci”, rekla je voditeljica projekta te je nadodala da je u sklopu parka  modernizirana i dograđena javna rasvjeta. 

Postojeće svjetiljke zamijenjene su novim LED svjetiljkama te su postavljeni reflektori za dekorativnu rasvjetu fontane. Ukupna vrijednost investicije je oko 700 000 kuna.

Na podnožju fontane, s jedne strane, stoji natpis “Tratinčica za Tita”, a s druge strane “Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here