BANDIĆ OBEĆAO: “Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje”

BANDIĆ OBEĆAO: "Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje"
Foto: Zagreb.hr

Povodom plasmana Dinama u grupnu fazu elitnog natjecanja Liga prvaka, gradonačelnik Milan Bandić ugostio je prvu momčad i izaslanstvo Dinama na svečanom prijemu u palači Dverce.

Na svečanom prijemu predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić istaknuo je da se Dinamo sedmi put izborio za mjesto u Ligi prvaka koja je elitno i prestižno natjecanje.

“Dinamo je oduvijek pripadao Zagrebu, ponosni smo na to i uvijek smo tim rezultatima dizali i ugled našeg grada. Jako mi je drago što naš Zagreb vežemo za najznačajnija sportska zbivanja u Europi, pa i u svijetu. Gospodine gradonačelniče, posebno nam je drago što smo nakon uloženog truda donijeli odluke o izgradnji stadiona i kompleksa Maksimir, što je od presudnog značaja za naš klub”, rekao je Barišić.

Milan Bandić primio stručni stožer i vodstvo Građanskog nogometnog kluba Dinamo
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić uputio je delegaciji najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba nekoliko riječi: “Dinamo je Zagreb i Hrvatska. Ušli ste u ligu najboljih i zaslužili ste najbolje. Veseli me prva utakmica Lige prvaka s Atalantom, pa dalje Shakhtar i Manchester City. Želim vam reći da nije sramota izgubiti, sramota je biti poražen. Igrajte svoju igru, budite prepoznatljivi kao do sada, pa makar nekad izgubili. Ali ne smijete biti poraženi i ne smijete uprljati grb koji časno nosite, zaštitni znak Zagreba i Hrvatske. To je simbol hrvatskog identiteta, klub je zagrebačka i hrvatska svetinja. Nenade, tebi hvala što si napravio jednu harmoničnu, efikasnu i jednu od najuspješnijih ekipa Europe. Želim vam puno zdravlja i uspjeha i da se zajedno veselimo.”

“Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje. A kada ja nešto kažem, to je više od potpisa. Onako kako Dinamo isprojektira, mi ćemo tako napraviti. Bit će to poklon vama, navijačima, Zagrebu i Hrvatskoj. Meni je Zagreb dao sve, a ja mu nisam vratio niti pola i zato ćemo vratiti s Dinamovim stadionom”, rekao je Bandić.

Nakon službenog dijela medijima se obratio i trener Nenad Bjelica koji je istaknuo: “Svjesni smo što Dinamo znači za Zagreb, Hrvatsku i hrvatski nogomet.”

“Pokušavamo izvući najbolje iz naših igrača i želimo da u svakoj utakmici ostave srce na terenu i to je jedino što možemo obećati u ovome što dolazi. Vjerujem da ćemo biti uspješniji nego u nekim prijašnjim Ligama prvaka, zato jer imamo jednu homogenu skladnu momčad, 27 igrača koji su spremni dati sve za ovaj klub i grad. Nadamo se da će i Zagreb profitirati od Lige prvaka i da ćemo svi na kraju biti sretni i zadovoljni”, rekao je Bjelica

Komentari