ŽUPANIJSKI STOŽER: Preminuli 46-godišnjak bio je nepokretan, bolovao je od hipertenzije i adipoziteta

Foto: Canva

Jučer je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio da je od koronavirusa preminuo 46-godišnjak koji, kako je rečeno na konferenciji za novinare, nije imao neke značajnije kronične probleme.

Međutim, danas je Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije iznio drugačije informacije.

U njihovom priopćenju stoji da je 46-godišnji muškarac koji je jučer preminuo na Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran MIhaljević” (foto) pacijent s područja njihove županije te da je riječ o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima.

Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, gdje je liječen do 06. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo.

Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta.

Ovim putem, u ime Stožera civilne zaštite KZŽ, izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog.

Pozivamo sve građanke i građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije, stoji u priopćenju.

Komentari