Zoran Slavnić: Hrvati me trabaju ljubiti u dupe

zoran-slavnicZoran Moka Slavnić jednostavno je pobjesnio reagirajući na ocjene iz hrvatskih košarkaških krugova da Toni Kukoč prije njega trebao ući u Kuću slavnih.

“Te maloumnike iz Hrvatske javno bih pitao znaju li oni što je rodni list. Pa, Kukoč je 19 godina mlađi od mene. Zašto se plaše da i on neće ući. Nisu ušli niti Đorđević, niti Danilović, pa nije niti čudo što i on nije još ušao. Hrvati me trabaju ljubiti u dupe jer sam za njihovu košarku učinio više nego oni svi zajedno. Pa ja sam napravio Dražena (Petrovića), Rađu, Kukoča. Svi su oni moja djeca”, izjavio je Slavnić za beogradske Naše novine Zoran Slavnić.

Poziv koji je Slavnić imao povodom ove situacije od uglednog novinara HRT Slavka Cvitkovića posebno ga je razbjesnio.

– Rekao sam mu: “Alo ustašo, rat je završen”. Tako sam postupio jer je Cvitković na proslavi Oluje sjedio na tenku i u deliriju plakao. To vam je kada netko hoće biti veći katolik od pape – bjesno je komentirao Slavnić, koji nije ostao niti dužan prvom čovjeku srpske košarkaške organizacije Draganu Đilasu, inače gradonačelniku Beograda i prvom čovjeku oporbene Demokratske stranke.

– Sram te bilo Đilase, nisi mi čestitao – poručio je čelniku KSS-a preko beogradskih novina Zoran Slavnić.