ZNANOST: Otvoren natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost

Nikola Tesla
Foto: Press

U Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu sinoć je u sklopu Dana Nikole Tesle pročelnik Gradskog ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić svečano otvorio natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost bit će dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu na manifestaciji obilježavanja obljetnice rođenja Nikole Tesle „Tesla&Friends“. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine, a više informaciji o natječaju doznati na www.unt-genius.hr.

Na završnoj večeri Dana Nikole Tesle prof. dr. sc. Velimir Abramović održao je predavanje na temu Teslinih izuma za koje su Nobelove nagrade dobili drugi znanstvenici.