Žičarom se možete voziti od četvrtka, Tomašević objavio kolike će biti cijene karata

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je na redovnoj pressici u utorak kako je sljemenska žičara dobila sve dozvole, te da će za građane će biti otvorena od četvrtka, javlja Jutarnji list.

“Mogu najaviti da su se stekli uvjeti, ona će sutra u podne svečano biti puštena u rad”, rekao je Tomašević.

Tomašević je otkrio i koliko će koštati karte za vožnju žičarom. Prvih mjesec dana cijena će biti promotivna – 30 kuna bit će karta za jedan smjer i 50 kuna povratna.

“Za mlade od 15 do 24 te starije od 65 godina je 20 kuna karta za jedan smjer i 30 kuna povratna karta, a za djecu do 15 godina i osobe s invaliditetom koji ostvaruju prava za pokaz ZET-a će žičara biti besplatna”, rekao je Tomašević.

Kad istekne promotivno razdoblje, za sve koji imaju pokaz cijena će ostati jednaka ovoj promotivnoj, a građani Zagreba plaćat će nešto skuplje – 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu.

Oni koji nisu iz Zagreba te nemaju pokaz plaćat će 75 kuna kartu za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle. Mladi i stariji plaćat će 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom žičara će koštati 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu.