Zgrebačka glazbena internet senzacija oduševila prepunu Tvornicu kulture

Foto: Marko Hodžić

Zgrebačka glazbena internet senzacija – 2 Kitice, oduševila je sinoć prepunu Tvornicu kulture na svom prvom velikom solo koncertu. Kroz dva sata ekstatičnog nastupa publici su pružili pregršt iznenađenja i gostiju, jednom riječju – spektakl.

Igor Glodić i Nikša Modrić, publici poznatiji kao Iggy Biznis i Džoni Paranoja, preuzeli su Tvornicu i uz neumornu podršku publike, ali i svoje braće “hypemana”, održali koncert karijere. Prvo iznenađenje večeri bile su plesačice i plesači, koji su nošeni zvukom omiljenog singla “Pripreme za Zrće”, uveli 2 Kitice na pozornicu. “Dobro večer Tvornica, koliko vas samo ima ljudi, hoćemo nastaviti ovo jako?”, bile su prve riječi koje su uputili publici, a nedugo nakon su im se pridružili i brojni gosti iznenađenja.

Uz pratnju DJ-a, kroz dva sata nastupa za pamćenje, 2 Kitice su publiku provele kroz svoje najistaknutije hitove, među kojima su bili “Pripreme za Zrće”, “Di si”, “Nisam znao”, “Valovima me poplavi”, “Ta vibra”, “Idemo na Bol”, “Ovu pjesmu sam napisao u srednjoj”… a premijerno su izveli pjesme “U tvom krevetu” i “Party Hrvati”, koje su tek nedavno objavljene.

Iggy Biznis x Džoni Paranoja – PARTY HRVATI:

Na pozornici su im se pridružili i gosti, publici dobro poznata lica s glazbene, ali i YouTube scene – Merula, Podočnjaci, Pajo 777, Krks i Vid Juračić. 2 Kitice su nakon izvođenja zajedničkih pjesama, gostima nakratko prepuštali pozornicu za izvođenje pjesama, što je publika dočekala s velikim oduševljenjem.

“Jel’ Tvornica spremna za kaos? Ide jedna nova pjesma, tko voli party?”, upitali su publiku netom prije najvećeg usijanja ove koncertne večeri. Uz pratnju gostiju i plesačica, izveli su najnoviji singl “Party Hrvati”, čiju su premijeru obilježili obasipanjem konfeta po ushićenoj publici i doveli je do apsolutne ekstaze. Iggy i Džoni izrazili su svoju zahvalnost ne samo u obliku priređivanja spektakla, već su podijelili desetak majica kao mali znak pažnje za dugogodišnju podršku.

Sačuvali su svoj najveći hit “Idemo na Bol” kao posljednju pjesmu večeri te su nakon kratke zahvale napustili stage. Publika nije htjela da se koncert privede na kraju, pa je glasnim skandiranjem pozvala 2 Kitice natrag na pozornicu gdje su za finalni kraj koncerta ponovno izveli tri najveća hita.

Prepuna Tvornica kulture s oduševljenjem je dočekala 2 Kitice, koji svojom kreativnošću i marljivošću zabavljaju publiku već gotovo deset godina. Ovo je bio najveći koncert njihove dosadašnje karijere i odskočna daska za sve ono što slijedi.