ZET traži nove mjere: od švercera bi naplaćivali i štetu za zaustavljanje prometa

zetU borbi protiv vožnje bez karte vozači i kontrolori ZET-a poduzeli su i najnovije mjere. Naime, sindikati vozača ZET-a donijeli su jučer i najnoviji zaključak koji će predložiti upravi. Tako bi vozači i kontrolori mogli zadržati svakog putnika bez karte u vozilu do dolaska policije.

„Ostale bi se putnike pustilo iz vozila i ne bi ih se zadržavalo. Osobu koja je uhvaćena bez karte legitimirala bi policija“, kazao je Ante Jelić, predstavnik sindikata. Osim što bi na ovaj način naplatili kaznu za vožnju bez karte, zetovci bi putniku šverceru naplatili i štetu zbog zaustavljanja prometa, kako prenosi Večernji list.

„Trošak bi se, za vrijeme dok vozilo stoji, naplatio osobi koja se vozi bez karte. Radimo na pravnim rješenjima ovoga zaključka“, dodao je Jelić.

Na adresu uprave vozači će uskoro uputiti i prijedlog za sankcioniranje svih koji se voze bez karata te prijedlog da se protiv onih koji fizički nasrnu na zaposlenika ZET-a podnese kaznena prijava.

„ Svima koji imaju subvencije u ZET-u, poput studenata i socijalnih kategorija, ako se voze bez karte, predlažemo oduzimanje subvencija na godinu dana“, dodao je Jelić. Strože bi prošli oni koji se obračunaju s vozačima i kontrolorima.

„Prijedlog je da se protiv takvih prekršitelja podnese kaznena prijava i oduzme pravo zaposlenja u bilo kojoj instituciji lokalne jedinice“, dodao je Jelić.