ZET počeo izdavati besplatne godišnje kupone, evo tko sve ima pravo na njih

ZET - pretplatna karta
Foto: ZET

ZET je započelo s izdavanjem besplatnih godišnjih kupona za tekuću 2019. godinu korisnicima koje to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.

Odnosi se to na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i na osobe starije od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno.

Za sve korisnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i nalaze se u elektroničkom sustavu, preuzimanje kupona je dostupno na svim prodajnim mjestima ZET-a i na kioscima Tiska i iNovina.

Članovi obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja, kupone mogu preuzeti isključivo na prodajnim mjestima ZET-a, no prethodno, pravo na prijevoz trebaju regulirati u nadležnim Gradskim uredima.

U tijeku su završne radnje nakon kojih će preuzimanje kupona biti omogućeno i korisnicima stalne pomoći nesposobnima za rad i privređivanje.

Podsjećamo, izdavanje besplatnih kupona za osobe s invaliditetom, kao i dobrovoljne darivatelje krvi, započelo je već ranije ovoga mjeseca.

Iako je započelo izdavanje besplatnih kupona za tekuću godinu, podsjetimo, sve do kraja siječnja uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u protekloj godini.