ZET dobio sedam novih autobusa, 85 posto nabavne cijene pokriva fond Europske unije

Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, jutros je na Autobusnom pogonu Podsused prisustvovao predstavljanju sedam od ukupno 29 novih autobusa za potrebe ZET d.o.o.

Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta “Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.”.

“Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnija i ugodnija putovanja na svoje destinacije”, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da će ZET uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka.

Istaknuo je da su nova vozila rezultat napora Grada Zagreba i ZET-a da konstantno ulažu u obnovu voznoga parka, podizanje kvalitete usluge, dostupniji te sigurniji prijevoz.

Po riječima direktorice ZET-a Ljube Žgele, investicija za projekt “Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.” iznosila oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto prihvatljivih troškova sufinancirano iz programa EU “Konkurentnost i kohezija”, dok se preostalih 15 posto financira iz proračuna Republike Hrvatske.

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima.

Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.