“Žene, ženama” – izložba fotografija u povodu Međunarodnog dana žena

"Žene, ženama" - izložba fotografija u povodu Međunarodnog dana žena
Foto: Press

Iz godine u godinu, datum 8. ožujka rezerviran je za jedno: slavlje žena i njihovih postignuća. U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar u povodu Dana žena bit će predstavljena izložba “Žene, ženama” fotografa Zvonimira Ferine.

Bojana Gregorić Vejzović, Senka Bulić, Judita Franković, Ivana Paradžiković, Đurđica Vorkapić, Ivana Vrdoljak – Vanna, Indira Levak, Saša Broz, Linda Begonja, Iva Šulentić, Danijela Martinović, Lana Jurčević, Mirjana Mikulec, sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, Tara Rosandić, Tihana Harapin Zalepugin, Antonija Blaće, Ella Dvornik, Julijana Matanović, Renata Sopek i Renata Končić Minea naše su poznate, svestrane i ujedno vrlo inspirativne dame koje su povodom Dana žena odlučile pokazati da stara izreka “Žena je ženi vuk” nije u potpunosti točna.

“Dovoljno snažne za sve” i “Budi snažna, budi svoja” samo su neke od poruka kojima poznate dame pokazuju kako je žena ženi prije svega potpora, izvor snage, inspiracije i neupitnog razumijevanja te da se sjajne stvari mogu dogoditi ako žene stanu na stranu žena.

Otvaranje izložba portreta, koje potpisuje cijenjeni fotograf Zvonimir Ferina, a koncept Nikola Grbin, zakazalo je za petak, 8. ožujka u 15:00 sati, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na adresi Kaptol 26.

Izložba će se moći razgledati od 9. do 12. ožujka 2019., i to u subotu od 11 do 15 sati te od ponedjeljka do srijede od 12 do 19 sati.

Ovaj projekt podržan je i od strane Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj s ciljem promocije poboljšanja ravnoteže spolova na svim razinama, a u sklopu kampanje ovajputglasam.eu.