ŽENA PREŽIVJELA PRAVI HOROR: Tukli je, strgali joj odjeću, muškarac je silovao, na kraju je strpali u gepek

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjaka i 65-godišnjakinje zbog sumnje da su napali njima blisku ženu, tukli je, ponižavali, skinuli do gola i vozili u prtljažniku automobila dok ih policija nije zaustavila.

Uz to, 43-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje “teškog kaznenog djela protiv spolne slobode”.

“Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, na temelju kaznene prijave žrtve i izvješća policije te dokumentacije dostavljene uz izvješće, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. stavak 1. u vezi čl. 153. stavak 1. KZ-a, protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. stavak 3. u vezi stavka 1. KZ-a, tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi stavka 1. KZ-a i nasilja u obitelji iz članka 179a KZ-a, te protiv hrvatske državljanke (1955.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. stavak 3. u vezi stavka 1. KZ-a, tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi stavka 1. KZ-a, nasilja u obitelji iz članka 179a KZ-a i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ-a. (6. 7. 2020.)”, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

U priopćenju dalje stoji:

“Osnovano se sumnja da su okrivljenici početkom srpnja na području Primorsko-goranske županije presreli blisku im žensku osobu (1978.) i fizički ju napali, vrijeđali ju pogrdnim nazivima, strgali s nje svu odjeću i pritom ju više puta udarili nanijevši joj tjelesne ozljede, kao i da su prijetili da će objaviti fotografije njezinog golog tijela te biti fizički nasilni, pri čemu je okrivljenik nad njom počinio kazneno djelo protiv spolne slobode.

Nakon toga, osnovano se sumnja, silom su je i prijetnjama ugurali u prtljažni prostor automobila vozeći ju tako kraće vrijeme sve dok ih nije policija zaustavila i spriječila u daljnjem postupanju.

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje kojim se okrivljenici određuju mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i svjedoku te zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom i svjedokom.

Predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a) što je sudac istrage usvojio i okrivljeniku rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju navedenih zakonskih osnova.”

Komentari