Žena iz Varaždina prodavala tenisice preko interneta pa ostala bez 20.000 eura!

Ilustracija | Foto: Freepik

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 46-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko internetskog oglasnika.

Prema prijavi, ona je 20. studenog na internetskom oglasniku postavila oglas o prodaji tenisica. Istoga dana na oglas joj se javila nepoznata osoba navodno zainteresirana za kupnju tenisica.

“Ista osoba joj je temeljem dogovora poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20.000 eura s računa oštećene. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela”, priopćila je PU varaždinska.

Policija ovom prilikom ponovno apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica.

“Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele – vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN”, stoji u objavi PU varaždinske.