Žena dala auto na popravak, majstoru dala predujam, pa ostala i bez novca i bez vozila!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “prijevara” i “krivotvorenje isprava”.

Sumnja se da je, kao zaposlenik trgovačkog društva iz Zagreba, preuzeo na popravak osobni automobil marke Opel Corsa zagrebačkih registarskih oznaka, a zatim ga, krivotvoreći potpis vlasnice, prodao!

“Osumnjičeni je, u namjeri da za sebe protupravno pribavi tuđu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica korisnicu vozila doveo u zabludu da će obaviti popravke na vozilu za što je i primio novčani iznos od 8400 kuna. Nakon što je primio novac za kupnju dijelova i popravak, umjesto da vozilo popravi, prodao ga je kupcu u dobroj vjeri za iznos od 11.000 kuna, prilikom čega je krivotvorio Ugovor o kupoprodaji motornog vozila gdje se potpisao umjesto vlasnice osobnog automobila”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 25.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok je osumnjičeni trenutno nedostupan.

Komentari